Kleindochter bezingt het ontroerende leven van kunstenares Bep Rietveld

Zangeres & componiste Liesbeth Korpershoek (1971) is de kleindochter van schilder & tekenaar Elisabeth (Bep) Eskes-Rietveld (1913 – 1999). Bep was de oudste dochter van de Utrechtse meubelontwerper & architect Gerrit Rietveld (1888-1964). Het kunstenaarsbloed in de familie Rietveld stroomt uiteindelijk door verschillende generaties heen.

Het bewogen leven dat achter haar tekeningen en schilderijen schuilt, verdient het om gekend te worden, vindt kleindochter Liesbeth.
Daarom brengt zij middels een gezongen portret een ode aan het bijzondere leven van Bep.

Het Lac Ensemble, waar naast Liesbeth de musici Cas Straatman en Annette Scholten deel van uitmaken, brengt tien nummers ten gehore. Hierin worden  de gebeurtenissen, die Beps kunstenaarsleven beïnvloed hebben, zowel muzikaal als theatraal vertaald. Liesbeth verweeft de muziek met verhalen over de familie.

Met een visuele achtergrond, waarop een werk van de kunstenares én van haar vader te zien zijn, komt het tot een prachtig geheel.

Duur: 75 minuten         Regie: Audrey Bolder 

Media

Foto’s: Johan van der Klaauw

Over ons

Het Lac ensemble is een ensemble bestaande uit zang, cello, lame-sonore en piano. Het speciaal voor dit ensemble geschreven repertoire bestaat uit een cross-over van klassieke- en jazz elementen. Het is een multi disciplinair muziekgezelschap dat zijn eigen repertoire schept voor verschillende muziek- en muziektheater projecten.

Het ensemble bestaat uit Liesbeth Korpershoek (zang), Annette Scholten (cello, lame sonore) en Cas Straatman (piano). De musici hebben zowel een klassieke als een jazz achtergrond.

Binnen het Lac ensemble staan de piano en zang aan de basis en is zowel de cello als de lame-sonore een mooie aanvulling op het prachtig geschreven repertoire door Liesbeth Korpershoek en arrangementen van Cas Straatman.

Agenda

12 september 2021
Sint Joriskerk, Britswerd

6 november 2021
Kerk Fransum (Gr.)
 
8 juli 2022
De Schalm, Podium Zuidhaege, Assen
 
10 juli 2022
De Synagoge, Zuidlaren
 
12 februari 2023
Der Aa Theater, Groningen
 
14 mei 2023
Kerk Midsland, Terschelling
 
24 juni  2023
Katwijks Museum, Katwijk aan Zee
 
4 februari 2024
Rietveld Theater, Delft
 
18 februari 2024
Kapel, Jan van Besouw, Goirle
 
8 maart 2024
Internationale Vrouwendag, Gouda

Boekingen & Contact: lacensemble@gmail.com